Inspektorka Elen Jollyová opět v akci!

Rukavičky smrti mě překvapily i nadchly. Už dlouho se mi nestalo, abych zasedla a četla, dokud nezabrzdím na poslední straně.  Nemohla jsem přestat, byla jsem prostě zvědavá, jak to všechno dopadne.

B.M. Horská napsala celkem tři knihy, a ve všech se setkáváme s inspektorkou českého původu Elen Jollyovou. V Rukavičkách smrti se inspektorka chystá za svou dospělou dcerou  Oli na Sicílii. Je po operaci nohy a plavání v teplém moři je vynikající rehabilitací. Trapani je krásné přímořské městečko, ze kterého dýchá historie. Bohužel si i v tomto koutě Světa zločin inspektorku najde. V domě, kde pobývá její dcera je nalezena v nádrži na vodu mrtvola muže. A právě tam začíná náš příběh. Zavede nás také do Prahy, Plzně a do anglického městečka Milton Keynes, které se nachází asi tak osmdesát kilometrů od Londýna. Děj se střídavě odehrává v těchto místech a je znát, že je autorka důvěrně zná.

Děj knihy je poměrně spletitý, s větším množstvím menších dějových linek, které spolu na první pohled nikterak nesouvisí. Nutí vás přemýšlet, ale to samozřejmě příběhu nikterak neublíží. Důležité je, že po celou dobu jsme příjemně napjatí a čekáme, co se ještě stane a jak to dopadne. Konec je poměrně překvapivý a celé rozuzlení přijde právě z Čech.

Inspektorka Jollyová je velmi sympatická dáma, které není lhostejný osud jejích podřízených a tak za ně bojuje jako lev. Ona i její kolegové jsou velmi empatičtí a ve jménu spravedlnosti nejednou  překročí i meze zákona. Příjemné je také propojení inspektorky Jollyové s pražským policistou Šafránkem, se kterým spolupracuje. Postava jejího anglického kolegy Dala je také velmi zajímavá a jeho iniciativě nestojí nic v cestě.

Kniha je čtivě napsaná a neměla by uniknout žádnému milovníkovi detektivních příběhů. Moc se těším, na další příběhy nadějné české autorky.

 

 

Autor: Iveta Svobodová | úterý 10.1.2017 10:48 | karma článku: 8,60 | přečteno: 161x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87